Vacature Woonbegeleider Verzorgende IG

Woonbegeleider Verzorgende IG in Leiden

Woonbegeleider/ Verzorgende IG beschermd wonen Leiden

Leiden € 2.387 - € 3.541 per maand Beschermd wonen 16-24 uur, begeleiders, verpleegkundige

Vacature details Solliciteer

Welke uitdaging ga je aan?

Kom werken bij beschermd wonen in Leiden en begeleid, verzorg en verpleeg cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. Jij weet als geen ander hoe je jouw aandacht moet aanpassen aan de persoonlijke wensen van de cliënten. Zowel cliënten als het team voelen zich thuis bij jou.


Beschermd wonen Leiden begeleidt en biedt herstel ondersteunende zorg aan cliënten met ernstige psychiatrische aandoening. Beschermd wonen biedt ook zorg aan speciale doelgroepen zoals cliënten met een autisme spectrum stoornis en de ouder wordende cliënt die naast psychiatrische ook somatische hulp nodig heeft. In totaal biedt het team herstel ondersteunende zorg aan ongeveer 100 cliënten binnen een intramurale beschermde woonvorm. De cliënten hebben allemaal hun eigen studio of kamer. Zij delen een gezamenlijke woonkamer waar zij elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen eten. De begeleiding is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, (opnieuw) aanspraak doen op bestaande vaardigheden en samen met de cliënten onderzoeken waar hun krachten en wensen liggen vanuit de herstelvisie. Per cliënt kan dit proces er anders uitzien; iedereen heeft zijn eigen tempo en verhaal

Als woonbegeleider / verzorgende IG begeleid je de cliënten in hun dagelijks leven, waarbij je ondersteunt bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken in herstelplan van de cliënt. Je observeert, signaleert en rapporteert. Je bent alert op veranderingen in gedrag en maakt dit bespreekbaar met zowel de cliënt, de persoonlijk begeleider en het (FACT-)wijkteam. Hierbij neem je preventieve maatregelen om escalatie te voorkomen en richt je je op de mogelijkheden van de cliënt.


Dit doe je door:

 • Onderhouden van contacten met het (sociale) netwerk van de cliënt;
 • Stimuleren en begeleiden van de cliënten tot het ondernemen van activiteiten voor het vergroten van de zelfstandigheid en sociale zelfredzaamheid;
 • Oog te hebben voor de leefomgeving van de cliënt en ondersteunt de cliënt in het onderhouden hiervan.

Wie ben jij?

Om de functie van woonbegeleider / verzorgende IG goed uit te kunnen voeren ben je geduldig en sterk in je communicatie. Je werkt graag in een dynamische omgeving en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de cliënt.


Verder beschik je over:


 • Een afgeronde opleiding mbo niveau 3, zoals verzorgende IG of MMZ;
 • Affiniteit met de psychiatrie en somatiek.

Hoe ziet jouw team eruit?

Binnen beschermd wonen hebben wij diverse locaties in de regio's Leiden, Alphen a/d Rijn en de Duin- en Bollenstreek. Wij bieden ondersteuning aan volwassenen vanaf 18 jaar oud met ernstige psychiatrische aandoeningen, waaronder psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen en autismespectrumstoornissen. Beschermd wonen is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. De locaties zijn zeer divers waarbij wordt afgestemd op wat cliënten nodig hebben.


De standplaats waar jij komt te werken is Diamantlaan in Leiden. Op deze locatie wonen 33 oudere cliënten die naast hun psychiatrische problematiek te maken hebben met ouderdom problematiek. Je komt te werken in een team met gemiddeld 20 collega's. Ons team bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden en ervaringswerkers die zich elke dag met veel energie inzetten. Wij zijn een divers team waarbij ouderen en jongeren van elkaar leren. Door verschillende karakters en ideeën vullen wij als team elkaar naadloos aan. Binnen het team is er voldoende ruimte om met elkaar te sparren, daarnaast is er ook tijd voor gezelligheid.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.387 ,- en € 3.541 ,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van de bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met , of stuur een mail naar .

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten.

Functie:woonbegeleider verzorgende ig
Startdatum:24-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2387 – 3541
Uren per week:16 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leapfrog via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Wassenaar
 2. Woonbegeleider Verzorgende IG Leapfrog 24-02-2024

Bekijk ook andere vacatures