Vacature Verpleegkundig Specialist

Verpleegkundig Specialist in Leiden

Verpleegkundig specialist IHT

Leiden € 4.108 - € 6.264 per maand Intensive home treatment 24 uur, verpleegkundige

Vacature details Solliciteer

Welke uitdaging ga je aan?


Kom werken als verpleegkundig specialist op onze afdeling IHT (Intensive Home Treatment) in Leiden en zorg je ervoor met het multidisciplinaire team dat onze cliënten díe zorg krijgen die het beste bij ze past. Onze afdeling is dynamisch en je krijgt hierbij te maken met uitdagende en acute situaties.


Als verpleegkundig specialist op de afdeling IHT (Intensive Home Treatment) ken je geen saaie werkdagen, je staat voortdurend klaar voor onze cliënten in (acute) crisis. Je bent verantwoordelijk voor de indicatiestelling, diagnostiek en medicamenteuze behandeling. Dit doe je onder supervisie van een psychiater of klinisch psycholoog, maar je krijgt ook alle ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan.

Het IHT (Intensive Hometreatment Team ) biedt kortdurende crisisbehandelingen van maximaal 6 weken voor cliënten met verschillende psychiatrische ziektebeelden. In de weg naar herstel werken we met diverse behandelstrategieën. Je werkt hierbij samen met de familie en/of naasten en hebt contact met betrokken ketenpartners. Bij voorkeur behandelen we cliënten intensief in hun eigen woonomgeving waardoor een crisis kan worden voorkomen of snel en effectief kan worden opgevangen. We streven daarbij naar zoveel mogelijk continuïteit in een behandeltraject.

Dit doe je door:

 • Intakegesprekken te voeren, verrichten van diagnostiek en instellen farmacotherapie;
 • Houd je hierbij rekening met zowel psychische, medische en somatische klachten;
 • Stel je het herstelplan op en draag je hier de verantwoordelijkheid voor en voer je het traject uit samen met jouw collega's;
 • Monitor je continu of de voorgenomen behandelingen het gewenste effect hebben op de client. Indien nodig pas je deze ad-hoc aan;
 • Bezoek je cliënten indien nodig in hun thuisomgeving tussen 8.30 uur en 17.00 uur;
 • Werk je nauw samen met de psychiaters, klinisch psycholoog, de SPV'ers en het verpleegkundig team.

Wie ben jij?

Om de functie van verpleegkundig specialist goed uit te kunnen voeren heb je affiniteit met de acute psychiatrie, kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team en daarnaast ben je flexibel inzetbaar. Op de afdeling wordt gewerkt in dagdiensten tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Verder beschik je over:

 • Een (bijna) afgeronde Master Advanced Nursing Practitioner (MANP);
 • Een actuele BIG-registratie;
 • Een AGB code of je kunt deze aanvragen;
 • Je bent bij voorkeur in elk geval op de dinsdag en vrijdag beschikbaar;
 • Ervaring in de psychiatrie.

Waar ga je werken?

De zorgfunctie Acute Psychiatrie omvat een High Intensive Care (HIC), Medium Care kliniek, een Acute dagbehandeling en de Crisisdienst, die naast acute beoordelingen ook kortdurende intensieve behandelingen doet volgens de Intensive Home Treatment methodiek.


Het team IHT van GGZ Rivierduinen werkt voor de gehele regio van Rivierduinen en opereert vanuit Leiden en Gouda. De functie betreft de locatie in Leiden. Bij de afdeling IHT wordt er gewerkt in dagdiensten tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Je komt te werken in een multidisciplinair team bestaande uit: klinisch psycholoog, psychiater, arts assistent, verpleegkundig specialisten, IHT - en ADB verpleegkundigen. Vanuit dit team bieden we een kortdurende crisisbehandeling. Bij Intensive Home Treatment (IHT) krijgt de client maximaal 6 weken hulp thuis of via afspraken op locatie van ons team. Tevens kan de ADB, een groepsbehandeling, als extra ondersteuning van de behandeling worden ingezet. Jij bent als verpleegkundig specialist intensief betrokken bij de behandeling. We starten de dag met het bespreken van de cliënten en verdelen het werk. Dit vraagt om flexibiliteit, soms wordt er een beroep gedaan op je creativiteit met betrekking op en afschalen van zorg.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar voor 24 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een maandelijkse beloning tussen de €4.108,- en €6.264,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal €500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust even contact op met Tessa Hagendijk, recruiter via of stuur een mail naar
Functie:verpleegkundig specialist
Startdatum:02-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4108 – 6264
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leapfrog via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Wassenaar
 2. Verpleegkundig Specialist Leapfrog 02-03-2024

Bekijk ook andere vacatures