Vacature Stagiaire Jeugdzorgwerker

Stagiaire Jeugdzorgwerker in Leidschendam

Stagiaire Jeugdzorgwerker HBO

Stagiair(e) jeugdzorgwerker HBO Werken in de JeugdzorgPlus is topsport! Dagelijks helpen wij jongeren en hun gezin om hun leven weer op te pakken. Dit doen we met vakmensen die een positief en veilig leefklimaat creëren voor onze jongeren. Wat ga je doen? Als stagiair(e) jeugdzorgwerker kom je boventallig te werken op een kleinschalige groep waar…

Sluitingsdatum

8 april 2024


Stagiair(e) jeugdzorgwerker HBO

Werken in de JeugdzorgPlus is topsport! Dagelijks helpen wij jongeren en hun gezin om hun leven weer op te pakken. Dit doen we met vakmensen die een positief en veilig leefklimaat creëren voor onze jongeren.

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) jeugdzorgwerker kom je boventallig te werken op een kleinschalige groep waar ongeveer zes jongeren wonen met een lichtverstandelijke beperking en/of psychiatrische en/of ernstige gedragsproblematiek. Het doel is om in de dagelijkse begeleiding van deze jongeren met elkaar het verschil te maken, zodat deze jongeren zo kort mogelijk bij Schakenbosch verblijven. Deze jongeren hebben intensieve begeleiding en behandeling nodig. In een zo open mogelijke setting steun en begeleidt jij hen. Samen met je collega's help jij om het leven van deze jongeren weer op de rit te krijgen. Daarnaast werk je ook nauw samen met de ouders, andere betrokkenen en professionals uit het netwerk van de jongeren.

Geen dag is hetzelfde met deze boeiende jongeren.
In het team waar je stageloopt werk je mee aan een veilig leefklimaat waarin de jongeren de mogelijkheid krijgen om aan hun eigen doelen en ontwikkeling te werken. Het bieden van structuur en regelmaat, met behulp van een persoonlijk dagprogramma, zijn belangrijke hulpmiddelen hierbij. We begeleiden jongeren met op tijd opstaan, naar school gaan, koken, gezamenlijk eten, activiteiten in de vrijetijd en op tijd naar bed gaan. De jongeren hebben ingewikkelde problemen zoals bijv. trauma's en onveilige hechting. Het team steunt en begeleidt hen, zodat er ruimte ontstaat om aan herstel en doelen te werken, ook wanneer de situatie even tegenzit. Opgeven komt bij Schakenbosch niet in het woordenboek voor. Als een keer iets niet lukt, dan blijven we volhouden, en waar nodig onderzoeken we welke andere route wel helpend is.

Dit ben jij:
De stagiaires die wij zoeken, staan stevig in zijn/haar schoenen en die toe is aan een flinke uitdaging. Het is jouw drijfveer om naast je eigen ontwikkeling, bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongeren. Verder vragen wij een enthousiaste persoonlijkheid.

Je bent in 2024-2025 een derde- of vierdejaars student(e) Social Work, Pedagogiek of vergelijkbaar op HBO niveau en je hebt affiniteit met de doelgroep.

We bieden jou:
• Een dynamische werkomgeving omgeving waar jij je kan ontwikkelen en daarnaast het verschil kan maken voor de toekomst van de jongeren;
• (Interne) trainingen, cursussen en andere ontwikkelingsmogelijkheden;
• Een kleine organisatie met een informele werksfeer;
• Een stagevergoeding conform de CAO Jeugdzorg, 400 euro per maand, op basis van 36 uur per week;
• De mogelijkheid om na een succesvolle stage in dienst te komen bij Schakenbosch als Jeugdzorgwerker D.

Over Schakenbosch:
De hulp die Schakenbosch biedt, behoort tot de meest intensieve jeugdhulpverlening in Nederland. Schakenbosch heeft specialistische kennis in huis en ruime ervaring om jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ingewikkelde hulpvragen of een stapeling van problemen te helpen, zoals bijvoorbeeld trauma en/of onveilige hechting. Daarbij hebben de meeste jongeren veelal een zeer belaste voorgeschiedenis en worden ze ernstig bedreigd in hun ontwikkeling. Onze begeleiding en behandeling is erop gericht om jongeren te helpen hun leven weer op te pakken en tot een situatie te komen waarin de jongere zich weer verder kan ontwikkelen met minder intensieve hulp.

Schakenbosch bouwt mee aan de doorontwikkeling van de JeugdzorgPlus. In regio Zuidwest zijn wij, samen met andere partijen, ons ervan bewust dat de zorg voor de meest kwetsbare jeugd beter kan en moet aansluiten op wat de jongere echt nodig heeft. Daarom werken wij aan preventief zorgaanbod aan de voorkant: alternatieve vormen van hulp om opname in een gesloten setting te voorkomen. Voor jongeren waar toch tijdelijk een plaatsing in de JeugdzorgPlus nodig is, blijft Schakenbosch uiteraard specialistische zorg op maat bieden in een kortdurend en intensief traject.

En nu?
Sta jij sterk in je schoenen? Wil jij je in je stage enorm ontwikkelen en werken in een organisatie waar we in een zo open mogelijke setting echt het verschil willen maken. Laat ons weten wat jou motiveert om in de JeugdzorgPlus te komen stagelopen en dien je motivatiebrief en CV in.

Bij jij volgens ons een goede fit, dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek op locatie. Indien je bent aangenomen nodigen we je uit om op dinsdagochtend 16 april bij Schakenbosch langs te komen voor een verdere kennismaking met Schakenbosch en wordt je ingedeeld op een van de afdelingen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met of Pien Vermijs (leidinggevenden) via . Solliciteren is mogelijk via onderstaande button.Functie:stagiair jeugdzorgwerker
Startdatum:21-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Stage
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:28 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Schakenbosch College via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Wassenaar
  2. Stagiaire Jeugdzorgwerker Schakenbosch College 21-01-2024

Bekijk ook andere vacatures