Vacature Senior Jurist Privaatrecht

Senior Jurist Privaatrecht in Wassenaar

Logo voor Gemeente Wassenaar

Senior Jurist Privaatrecht

WO

Senior Jurist privaatrecht 32 - 36 uur per week

Ben jij een ervaren professional die vakkundig juridische voorschriften omzet naar praktische overeenkomsten en adviezen? En ben je eveneens bedreven in het samenwerken met collega's uit diverse disciplines binnen opgaveteams of projectgroepen? Dan zoeken wij jou!
Klaar voor een uitdaging?
Als senior jurist privaatrecht werk jij binnen de Eenheid Juridische Zaken. In deze eenheid worden alle juridische (advies)taken van de gemeente uitgevoerd, zowel op het gebied van privaat- als bestuursrecht. De juristen binnen het team zijn proactief en werken nauw samen met de collega's van de andere eenheden.
Als jurist privaatrecht binnen een ambitieuze organisatie, adviseer en ondersteun je management en bestuur op het vlak van privaatrechtelijke zaken met raakvlakken aan het publieke domein. Vastgoed heeft jouw aandacht en interesse. Jij bent de drijvende kracht achter het vormgeven en adviseren van beleid met betrekking tot grondgebruik. Jouw expertise strekt zich uit tot het kritisch toetsen en opstellen van diverse privaatrechtelijke overeenkomsten, waaronder maar niet beperkt tot anterieure-, koop-,verhuur- en opstalovereenkomsten. Je navigeert moeiteloos door het complexe speelveld van belangen en begrijpt de impact van beslissingen op zowel korte als lange termijn.
Met een scherp oog voor politieke en bestuurlijke verhoudingen weet je de juiste koers te bepalen en effectieve oplossingen te bieden die alle betrokken partijen ten goede komen.
Een dag kan beginnen met het verstrekken van deskundig advies over privaatrechtelijke kwesties binnen een projectgroep, zoals die van een ontwikkellocatie. Vervolgens volgt een afspraak met een bezorgde burger, waarbij jouw expertise wordt ingezet om een geschil met betrekking tot de afwijzing van een grondaanvraag te beslechten. De rest van de dag staat in het teken van het nauwgezet opstellen van een anterieure overeenkomst, waarbij elk detail zorgvuldig wordt overwogen en vastgelegd.
Wat breng je mee?
Voor de succesvolle uitoefening van de functie, vragen wij van jou:
 • Afgeronde WO opleiding rechten.
 • Ten minste 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring, het heeft een pré als dit gemeentelijke ervaring is.
 • Je beschikt over een gedegen kennis van het privaatrecht. Het is een pluspunt als je ook kennis hebt van het bestuursrecht.
 • Jij bent analytisch, zelfstandig, probleemoplossend en collegiaal.
 • Jij behoudt het overzicht, bent flexibel en laat je niet door de wijs brengen door werkdruk.

Als je de beroepsopleiding voor gemeentejuristen hebt afgerond of worden wij helemaal blij.

Wat bieden we?
 • Salaris: De functie van senior jurist valt in schaal 11 (max. € 5.997,-- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Dienstverband: Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband
 • IKB: Naast het maandsalaris ontvang je een individueel keuze budget van 17,05 % in te zetten voor verschillende doelen. (dit kan oplopen tot max € 1.022,48 bruto per maand afhankelijk van het maandsalaris). Je kan zelf kiezen hoe dit budget gebruikt zal worden; kopen van extra verlof, uitbetalen of inzetten voor een opleiding. Daarnaast kan je vanuit het personeelshandboek het IKB budget inzetten voor de aanschaf van een fiets, verrekening sportcontributie tot max € 700,-- per jaar of voor duurzaamheidsmaatregelen tot € 1.700,-- per 5 jaar;
 • Ontwikkeling: Wij stimuleren de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en willen dit graag met elkaar bespreken .
 • Overige arbeidsvoorwaarden: hogere reiskostenregeling als je "groen" reist, hybride werken, thuiswerkvergoeding, sociale cohesie, en een pensioenopbouw bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden .

Welkom in Wassenaar
Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Een uniek stukje Nederland, waar zo'n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo'n boeiende gemeente is.

De kernwaarden respect, verantwoordelijkheid en omgevingsgerichtheid zijn leidend in onze werkcultuur. Lees hier meer over onze gemeente of de andere eenheden .
Wil je meer weten over deze vacature? Bel Stefan Brugman, manager op telefoonnummer of bel/app met Leyla, onze recruiter .

DienstverbandBepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdOmvang functieFulltimeSalaris€4211 - €5997Aantal posities1Uren32-36 uurPlaatsWassenaar

Functie:jurist privaatrecht
Startdatum:05-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:1022 – 1022
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lagardère Travel Retail via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Wassenaar
 2. Senior Jurist Privaatrecht Lagardère Travel Retail 05-03-2024

Bekijk ook andere vacatures