Meer duidelijkheid kwaliteit ondergrond na bodemonderzoek evenemententerrein Dr. Mansveltkade

Meer duidelijkheid kwaliteit ondergrond na bodemonderzoek evenemententerrein Dr. Mansveltkade

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Wassenaar en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Gemeente Wassenaar heeft het volgende bericht gedeeld op 2023-12-12 17:40:00:  Wassenaar - De gemeente Wassenaar heeft bodemonderzoek laten uitvoeren naar de bodemkwaliteit van het evenemententerrein aan de Dr. Mansveltkade. Onderzoek De gemeente is bezig om de huidige beleidsregels rondom evenementen te vernieuwen. De uitkomsten van het onderzoek van afgelopen week laten zien dat er sprake is van (enige mate) van vervuiling in de ondergrond van het evenemententerrein maar dat er géén sprake is van een bedreiging van de gezondheid van mens en dier bij het huidige gebruik (hondenuitlaat/voetballen/evenementen). Vervuilde plekken in de ondergrond Afgelopen week heeft de gemeente meer duidelijkheid gekregen over de plekken en de omvang van de vervuiling. Op verschillende plekken op het evenemententerrein aan de Dr. Mansveltkade zijn eerder dit jaar verhoogde gehalten asbest aangetroffen onder de bestaande grasmat. Om hierover meer duidelijkheid te krijgen heeft de gemeente een vervolgonderzoek ingesteld om te bepalen hoe groot de omvang van de vervuiling is. Ook om vast te stellen wat dit betekent voor te verrichten activiteiten, waaronder evenementen. Géén gevaar voor mens en dier Er is géén sprake van een bedreiging voor de gezondheid bij het huidige gebruik van het terrein (hondenuitlaat/voetballen/evenementen). Deze conclusie is in overleg met de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) tot stand gekomen. Het terrein blijft daarom toegankelijk voor publiek. De aangrenzende kinderspeeltuin kan nog steeds worden gebruikt Naast het evenemententerrein ligt een kinderspeelplaats. Deze kan nog steeds veilig worden gebruikt. Wat gaat er in de toekomst met het evenemententerrein gebeuren? De gemeente gaat zich beraden nu het duidelijk is wat er zich in de ondergrond bevindt. Voor nu blijft het terrein toegankelijk. Mocht het gebruik van het terrein in de toekomst veranderen, dan kan dat bijvoorbeeld betekenen dat de grond gesaneerd moet worden. Vragen? Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze stellen via gemeentewassenaar.nl o.v.v. Dr. Mansveltkade of via het KlantenContactCentrum telefoonnummer 14070..

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Gemeente Wassenaar.

Deel dit bericht:

Redactie Wassenaarkrant

Welkom op de externe berichten pagina van Wassenaarkrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Extern
  2. Meer duidelijkheid kwaliteit ondergrond na bodemonderzoek evenemententerrein Dr. Mansveltkade

Nog meer externe nieuwsberichten