Vacature Jurist Omgevingsrecht / Beroep en Bezwaar

Jurist Omgevingsrecht / Beroep en Bezwaar in Wassenaar

Logo voor Gemeente Wassenaar

Jurist Omgevingsrecht / Beroep en bezwaar

HBO

Jurist Omgevingsrecht/Beroep en bezwaar 32 - 36 uur per week
Ben jij de jurist met een positieve instelling, gericht op resultaat en kwaliteit? Heb jij een passie voor het behandelen van bezwaar- en beroepszaken met betrekking tot de Wabo, APV en bijzondere wetten? Dan ben jij degene die wij zoeken!
Klaar voor de uitdaging
Als jurist omgevingsrecht / beroep en bezwaar ben je verantwoordelijk voor de juridische advisering en begeleiding op een breed gebied van vergunningverlening, zoals omgevingsvergunningen, drank en horeca-vergunningen, evenementenvergunningen en parkeervergunningen. Je adviseert het bestuur en management, en ondersteunt de medewerkers van andere eenheden.
Het hoofdonderdeel van de werkzaamheden omvat het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures. Je bent hierbij verantwoordelijk van begin tot eind: van het opbouwen en compleet maken van het procesdossier, het schrijven van verweerschriften, vertegenwoordiging ter zitting en het voeren van informeel overleg. Belangrijkste werkgebied is het omgevingsrecht, maar ook andere werkgebieden kunnen aan de orde komen. Ook de advisering van collega's bij de verlening van complexere omgevingsvergunningen behoort tot de werkzaamheden.
Je bent een breed georiënteerde conflictoplosser, die goed in staat is om binnen de juridische context de belangen van burgers, de gemeente en andere partijen te wegen. Je kunt snel inspringen in (complexe) dossiers en vragen, snel tot de kern komen en dit vertalen naar heldere adviezen. Je bent toegankelijk, dienstverlenend en een sparringpartner voor collega's.
Spreekt onze werkcultuur met de kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht jou aan? Als het antwoord 'ja' is dan kijken we uit naar jouw reactie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.


Wat bieden wij?

 • Salaris: De functie van jurist omgevingsrecht / beroep en bezwaar valt in schaal 10 (max. € 5.247,00 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Dienstverband: Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband.
 • IKB: Naast het maandsalaris ontvang je een individueel keuze budget van 17,05 % in te zetten voor verschillende doelen. (dit kan oplopen tot max € 894,61 bruto per maand afhankelijk van het maandsalaris). Je kan zelf kiezen hoe dit budget gebruikt zal worden; kopen van extra verlof, uitbetalen of inzetten voor een opleiding. Daarnaast kan je vanuit het personeelshandboek het IKB budget inzetten voor de aanschaf van een fiets, verrekening sportcontributie tot max € 700,-- per jaar of voor duurzaamheidsmaatregelen tot € 1.700,-- per 5 jaar;
 • Ontwikkeling: Wij stimuleren de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en willen dit graag met elkaar bespreken .
 • Overige arbeidsvoorwaarden: hogere reiskostenregeling als je "groen" reist, hybride werken, thuiswerkvergoeding, sociale cohesie, en een pensioenopbouw bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden .

Wat breng je mee?
Voor de succesvolle uitoefening van de functie, vragen wij van jou:

 • Afgeronde juridische opleiding op minimaal Hbo-niveau;
 • Aantoonbare werkervaring als jurist omgevingsrecht en/of bestuursrecht, het is een pré als dit gemeentelijke ervaring is;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van het afhandelen van bezwaar- en beroepszaken, waaronder het opstellen van verweerschriften, opstellen van beslissingen op bezwaar en vertegenwoordiging in hoorzittingen van de bezwarencommissie, rechtbank en Raad van State;
 • Jij bent analytisch, probleemoplossend en collegiaal;
 • Jij behoudt het overzicht, bent flexibel en laat je niet door de wijs brengen door werkdruk.
Welkom in Wassenaar
Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Een uniek stukje Nederland, waar zo'n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo'n boeiende gemeente is.


Functie:jurist bezwaar & beroep
Startdatum:01-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lagardère Travel Retail via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Wassenaar
 2. Jurist Omgevingsrecht / Beroep en Bezwaar Lagardère Travel Retail 01-03-2024

Bekijk ook andere vacatures