Vacature Communicatieadviseur Lokale Energiestrategie

Communicatieadviseur Lokale Energiestrategie in Wassenaar

Logo voor Gemeente Wassenaar

Communicatieadviseur Lokale Energiestrategie

HBO/WO

Wil jij ook een energie-neutraal Wassenaar? Ben jij in staat om samen met je collega's onze inwoners, ondernemers en instellingen actief en participatief te betrekken bij deze belangrijke maatschappelijke opgave? Wil jij je vastbijten in complexe communicatievraagstukken in een veelzijdige, afwisselende functie in een dynamische omgeving, hou jij van korte lijnen en veel zelfstandigheid? Dan zoeken wij jou!
Klaar voor een uitdaging?
We zijn op zoek naar een doortastende hands-on communicatieadviseur met ervaring binnen de energietransitie en duurzaamheidsonderwerpen. Een creatieve adviseur die vanuit de adviserende rol binnen het programma van de Lokale Energiestrategie van de gemeenten uitvoering geeft aan de communicatietaken zoals bijvoorbeeld het schrijven van teksten voor de website, social media en persberichten en bijvoorbeeld het voorbereiden van bijeenkomsten en participatietrajecten. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken, bent proactief en bent breed inzetbaar.
Je weet strategie te vertalen in concrete adviezen en acties met passende communicatiemiddelen. Je werkt samen met de themaverantwoordelijken binnen het programmateam van de gemeente, waaronder de programmas, projectleiders en projectondersteuning binnen het team ruimtelijke advisering van Ruimtelijke Ontwikkeling. Je haalt landelijke informatie over de energietransitie van buiten naar binnen en vertaalt deze naar passende informatie voor onze organisatie. Vanuit jouw signalerende rol geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de projectleider, programma en kan je aansturing geven aan de projectondersteuning.
Je bent een kei in inwonersparticipatie en je bent goed in staat om ambtelijke collega's op dit gebied goed te adviseren. Samen met de strategisch adviseur werk je actief aan het verder ontwikkelen en implementeren hiervan.
Je bent medeverantwoordelijk voor alle communicatie over jouw onderwerpen van de Lokale Energiestrategie en geeft vorm aan de communicatie naar onze stakeholders (inwoners, bedrijven en ketenpartners). Het spreekt voor zich dat je op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen in het vakgebied. Je hebt kennis van de gemeentelijke doelen en taken uit het klimaatakkoord.
En net als iedere communicatieadviseur die bij Wassenaar werkzaam is draag je je steentje bij aan de gemeentelijke crisisorganisatie.
Wat breng je mee?

  • Je bent een sterke professional die staat voor zijn opgave en gewend is aan een dynamische omgeving en daarin snel en makkelijk kan schakelen tussen praktisch, tactisch en strategisch;
  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding Communicatie of andere aantoonbare ervaring in het communicatie vak;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring (bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving) en aantoonbare ervaring binnen het vakgebied Energietransitie;
  • Intellectueel sterk en maatschappelijk breed georiënteerd en in staat om duidelijk en gestructureerd te schrijven over verschillende onderwerpen;
  • Naast een stevige, stressbestendige persoonlijkheid beschik je over inlevingsvermogen, omgevingsbewustzijn en politieke sensitiviteit.

Wat bieden we?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband. De functie van Communicatieadviseur valt in schaal 10 (max. € 5.247,-- ) bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Daarnaast hebben wij een thuiswerkvergoeding, een goede reiskostenregeling en hanteren wij het hybride werken. Tot slot wordt je pensioen opgebouwd bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over de arbeidsvoorwaarden.
De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur.
Jouw eenheid - Strategie & Communicatie
Samen met jouw collega's ben je verantwoordelijk voor de communicatie op de websites, in de krant en social media kanalen. Je werkt nauw samen met de strategisch adviseurs en met elkaar ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de opgaven naar beleidsadvies, communicatie en behoefteonderzoek. Lees hier meer over de andere eenheden.
Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo'n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo'n boeiende gemeente is.
Geïnteresseerd?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor Wassenaar . Hier vind je verschillende interviews met collega's en een aantal video's waarin collega's meer over hun werk vertellen.
Benieuwd naar de functie? Neem dan contact op met , van de eenheid Strategie & Communicatie, op . Andere vragen? Natuurlijk kun je ook telefonisch of via Whatsapp contact opnemen met onze recruiter op .
De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd.Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

DienstverbandBepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdOmvang functieParttimeSalaris€3558 - €5247Aantal posities1Uren32 uurPlaatsWassenaar

Functie:communicatieadviseur lokale energiestrategie
Startdatum:15-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5247
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lagardère Travel Retail via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Wassenaar
  2. Communicatieadviseur Lokale Energiestrategie Lagardère Travel Retail 15-02-2024

Bekijk ook andere vacatures