Vacature Algemeen Maatschappelijk Werker

Algemeen Maatschappelijk Werker in Wassenaar

Stichting Kwadraad

Algemeen Maatschappelijk werker (28 uur of 36 uur)

Wassenaar , Zuid-Holland € 3.191 - € 4.547 per maand AMW

Vacature details Solliciteren

Functieomschrijving

Als Algemeenmaatschappelijk werker bij Kwadraad ben je onderdeel van ons team in Wassenaar. In jouw rol biedt je kortdurende hulp aan inwoners en help je zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Je werkt metinwoners vanaf 18 jaar.Samen met de cliënt en/of het gezin maak je een plan waarbij je naar verschillende aandachtsgebieden kijkt (denk aan: wonen, financiën, welzijnofsociaal-emotioneelfunctioneren). Ook ben je aangehaakt bij actuele thematiek; zo zet je je in voor vraagstukken over bijvoorbeeld energie of schuld,relatie en scheidingsvragen ofeenzaamheid en prestatiedruk bij jongeren.


Je begint de dag met een nieuwe aanmelding: een jong volwassen dame, midden dertig. Ze is vastgelopen en mist structuur. De Poh-GGZ van de huisarts heeft haar het advies gegeven contact op te nemen met het sociaal team. Door inzet van je doortastende gesprekstechniek kom je erachter dat ze er niet uitkomt in het huishouden en dat er financieel het een en ander speelt. Met jouw kennis van de doelgroep ga je met haar aan de slag en verken je hoe haar omgeving geactiveerd kan worden, denk aan: ouders en/of vrienden. Je voorziet hier een wat langer traject dan het sociaal team kan bieden, daarom betrek je in overleg met deze dame een begeleider op basis van de Wmo. Als dit gelukt is, sluit je zelf jouw betrokkenheid af.


Meneer Jansen is aan de late kant. Je bent blij dat hij er is - dit is weleens anders geweest. Door verschillende tegenvallers in zijn leven is hij in sociaal isolement geraakt. Via een netwerkpartner heb je een vrijwilliger gevonden die af en toe met hem gaat wandelen. Je bent benieuwd hoe dit bevalt. Doordat hij nu aan een vrijwilliger gekoppeld is, heeft hij meer aanspraak en krijgt hij ook van deze kant fijn advies. Hij staat wat steviger in zijn schoenen en merkt dat negatieve gevoelens afzwakken. Waardoor het hem ook lukt om beter op afspraken te komen die voor hem belangrijk zijn.


Na een korte rit en een boterham, bel je aan voor een huisbezoek - enige tijd geleden heb je een cliënt gekoppeld aan een administratiemaatje. Vandaag kom je samen en ga je polshoogte nemen of het allemaal lukt. De cliënt is op leeftijd en na het overlijden van haar echtgenoot raakte ze financieel de draad een beetje kwijt. Naast hulp bij haar financiën kijk je samen naar oplossingen voor nieuwe dagbesteding om de leegte op te vullen die ze voelt. Volgende week start ze bij een hobbyclub - je toetst of ze daarvoor de nodige voorbereiding heeft getroffen. Ook maak je tijd om stil te staan bij haar verdriet.

Steunouder coördinatie


Naast de rol van AMW is het mogelijk om voor 8 uur per week de coördinatie op je te nemen voor steunouders.

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo bieden ze een gezin een steuntje in de rug. Voor ouders een moment van rust, voor het kind even een andere omgeving. Een rechtdoorzee oplossing met vrijwillige inzet en professionele begeleiding.
Steunoudercoördinatoren weten zowel hoofd, hart als handen te gebruiken. Je houdt je bezig met het werven, screenen en matchen van steun- en vraagouders, begeleiding van de steunouders en daarnaast werk je aan het vergroten van de bekendheid van Steunouder bij professionals. Voor meer informatie over Steunouder zie: https://www.steunouder.nl .

Vereisten

Ditbreng je mee

 • Een hbo-diploma social work of SPH.
 • Een Registerplein-registratie (of je kan dit binnenkort aantonen).
 • Analytische vaardigheid, je kan een hulpvraag verhelderen en concreet maken.
 • Flexibiliteit: je kunt snel schakelen tussen de diverse vragen die binnenkomen.
 • Natuurlijke autonomie: je bent zelf-organiserend en kan beslissingen maken.
 • Je bent beschikbaar op dinsdag zodat je de overleggen kunt bijwonen.
 • Een rijbewijs en vervoer.

Dit geven we jou


De vrijheid om te bouwen in het Sociaal Team Wassenaar waar je onderdeel van bent én de mogelijkheid om de rol te combineren met coördinatie steunouders. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.191,- en € 4.547,- bruto op basis van 36 uur, dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op vast.
 • Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.

Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegenaan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.


Onze teams in het werkveld werken binnen 38 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.


Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier .


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie voor 13 februari tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Je collega, , staat je graag te woord. Stuur haar een appje en ze belt je terug: .

Wassenaar , Zuid-Holland , Nederland

€ 3.191 - € 4.547 per maand

AMW

Solliciteren

Functie:algemeen maatschappelijk werker
Startdatum:11-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3191 – 4547
Uren per week:28 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Wassenaar
 2. Algemeen Maatschappelijk Werker NLEx 11-02-2024

Bekijk ook andere vacatures