Vacature (Beleids Adviseur Zorg

(Beleids Adviseur Zorg in Wassenaar

Logo voor Gemeente Wassenaar

(Beleids)Adviseur Zorg en Veiligheid

HBO

(Beleids)Adviseur Zorg en Veiligheid - 28 uur per week

Als (beleids)adviseur Zorg en Veiligheid ben jij dé drijvende kracht achter het coördineren en optimaliseren van de zorg- en veiligheidsketen binnen de lokale kamer! Geef vorm aan verandering met jouw verbindende aanpak. Solliciteer nu op deze mooie functie!
Klaar voor een uitdaging?
In december 2023 heeft de raad van de gemeente Wassenaar het Integraal Veiligheidsbeleid (IVB) voor 2024-2026 vastgesteld. Een belangrijk thema hierin is Zorg en Veiligheid. In september 2023 heeft de keten Zorg en Veiligheid van Wassenaar een convenant Lokale Kamer getekend, om met alle partijen goed en veilig te kunnen schakelen op momenten van crisissen die zowel het zorgdomein, als het veiligheidsdomein omvatten.
Als (beleids-)Adviseur Zorg en Veiligheid ben je verantwoordelijk voor het coördineren, beheren en optimaliseren van de zorg- en veiligheidsketens binnen de Lokale Kamer. Dit doe je in nauwe samenwerking met het Sociaal Team Wassenaar, de eenheid Maatschappelijk Ontwikkeling en Ondersteuning en jouw eigen eenheid Vergunningen, Toezicht en Veiligheid. In deze rol opereer je dus als coördinator van de Lokale Kamer maar ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor de regie op de uitvoering van het thema Zorg en Veiligheid dat is opgenomen in het IVB.
Op beide taakgebieden heb jij als verbinder een mooie opdracht om te zorgen voor een naadloze samenwerking tussen verschillende partijen en professionals en om de zorg- en veiligheidsprocessen te verbeteren en te waarborgen. Voor de Lokale Kamer geldt dat de samenwerking en uitvoering moet worden geborgd in duidelijke processen en een handboek voor de Lokale Kamer. Daarna zal de borging en verdere uitvoering ervan belegd worden in de staande organisatie.
Verder ben je in deze mooie functie verantwoordelijk voor;

 • Het opstellen van een uitvoeringsplan, conform het IVB, op het gebied van Zorg en Veiligheid. En het jaarlijks (mede) vormgeven aan de evaluatie hiervan. Daarnaast houd je het uitvoeringsplan ook actueel;
 • Het coördineren en implementeren van de Lokale Kamer vanuit de bestaande zorg- en veiligheidsketens;
 • Het ontwikkelen, implementeren en evalueren van protocollen en procedures om de samenwerking tussen zorg- en veiligheidsinstanties nauwgezet vorm en houvast te geven;
 • Nauw samenwerken met de procesregisseurs van de gemeente die fungeren als centraal aanspreekpunt voor vragen en problemen met betrekking tot zorg- en veiligheidsketens bij een crisis;
 • Samenwerken met interne en externe partners, zoals het Sociaal Team Wassenaar, zorg- en welzijnsinstellingen, politie, brandweer en andere relevante instanties;
 • Bijdragen aan het ontwikkelen van beleid en richtlijnen op het gebied van zorg en veiligheid;
 • Analyseren van incidenten en crises + aanbevelingen doen voor verbeteringen in de ketenprocessen;
 • Op de hoogte blijven van relevante wet- en regelgeving en zorgen voor naleving binnen de organisatie;
 • Rapporteren aan de leidinggevenden, portefeuillehouders en deelnemen aan interne en externe vergaderingen om de voortgang van de keten zorg en veiligheid te bespreken.

Als Adviseur Zorg en Veiligheid draai je mee in het piketrooster (crisis) als Officier van Dienst Bevolkingszorg. Dit natuurlijk na het volgen van de noodzakelijke trainingen.
Wat breng je mee?

 • Jouw werkervaring, professionalisme en goede kennis op het gebied Zorg- en Veiligheid maken jou een gewaardeerd gesprekspartner;
 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Schrijfvaardigheid om onder meer tot een handboek, uitvoeringsplannen, evaluaties, raads- en college voorstellen en beleidsvoorstellen te komen;
 • Organisatorische en coördinerende vaardigheden;
 • Analytisch denkvermogen om problemen op te lossen en verbeteringen te identificeren;
 • Teamspeler die in staat is om mensen samen te brengen en te motiveren en vanuit het domein veiligheid makkelijk te schakelen met interne- en externe partners binnen het sociaal domein;
 • Innovatief denken en bereidheid om continu te leren en te verbeteren;
 • Je beschikt over humor en het relativeringsvermogen.

Wat bieden we?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om in een vast dienstverband. De functie van de Adviseur Zorg en Veiligheid (Medewerker ontwikkeling II) valt in schaal 10a (max. € 5.621,00 bruto op basis van 36 uur). Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Lees hier mee over onze arbeidsvoorwaarden.
De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur.
Welkom in Wassenaar
Je komt te werken binnen de eenheid Vergunningen, Toezicht en veiligheid bij een kleine bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo'n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo'n boeiende gemeente is. Lees hier meer over de eenheden.
Interesse gewekt?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor Wassenaar . Hier vind je verschillende interviews met collega's en een aantal video's waarin collega's meer over hun werk vertellen.
Wil je meer weten over de functie? Voor nadere informatie kun je contact opnemen met , van de eenheid Vergunningen, Toezicht en Veiligheid, via telefoonnummer of via e-mail . Je kunt ook langskomen voor een informeel gesprek en een kop koffie. Voor overige vragen kun je contact opnemen met onze recruiter op .

Uren28 uurPlaatsWassenaar

Functie:beleid adviseur zorg
Startdatum:01-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3895 – 5621
Uren per week:28 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lagardère Travel Retail via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Wassenaarkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de wassenaarkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Wassenaar
 2. (Beleids Adviseur Zorg Lagardère Travel Retail 01-03-2024

Bekijk ook andere vacatures